Microsoft продовжує перехід з Windows 7 на XP

Microsoft продовжує перехід з Windows 7 на XP

Всього за день перед закінченням підтримки Windows XP Service Pack 2 (SP2), компанія Microsoft повідомила про те, що люди, які мають деякі версії Windows 7, зможуть переходити на давню операційну систему Windows XP ще 10 років.

Цей крок дуже незвичайний для компанії: минулого Microsoft припиняла підтримку переходу на більш ранню версію ОС без необхідності плати за обидві копії майже відразу після виходу чергової версії Windows. Зараз не так уже й багато домашніх користувачів вирішує переходити з Windows 7 на XP, але в бізнес-секторі така практика дуже популярна: для спрощення управління великим парком ПК і для стандартизації його, часто вважають за краще на нові комп'ютери ставити перевірену часом ОС.

Це продовження прав переходу на XP є вже другим. Спочатку Microsoft обмежила перехід на XP шістьма місяцями після виходу Windows 7, але потім продовжила цей термін до 18 місяців. Тепер же користувачі Windows 7 Professional або Ultimate (мова йде тільки про попередньо встановлених OEM-версіях) зможуть переходити на стареньку Windows XP Professional у весь час життя Windows 7, аж до січня 2020 року (для версії Ultimate - до січня 2015 року).

Таким чином, Windows XP завдяки невдалої Windows Vista, спаду у світовій економіці і відсутності очевидних переваг Windows 7 для бізнес-користувачів, схоже, стане найбільшою довгограючою ОС в історії Microsoft.

Задати питання

Telegram Mobik.UA Viber Mobik.UA